/ Blogi

Näin lisäät palvelun ja sille yhden resurssin.

30.1.2014 kello 12:53 | Kommentoi

Seuraavissa ohjeissa käydään läpi miten lisäät palvelun varauskirjaasi ja miten lisäät palvelulle palvelun vaatimat resurssit.

Lisää varauskirjaasi uusi palvelu
1. Kirjaudu sisään
2. Avaa Palvelut-välilehti
3. Klikkaa lisää uusi -painiketta
4. Täytä palvelun tiedot
5. Tallenna palvelu

Jotta äsken lisätty palvelu olisi varattavissa varauskirjassa, palvelulle on perustettava resurssit, jotta se on asiakkaitten varattavissa. Muista lisätä jokainen palvelusi tarvitsema resurssi ja yhdistää ne palveluun esimerkkinä, jos palvelusi vaatii hoitohuoneen ja työntekijän tekemään hoitoa hoitohuoneessa, lisää kaksi resurssia: hoitohuone ja työntekijän hoitoa tekemään ja yhdistä nämä kysyiseen palveluun.

Saat lisättyä palvelulle resurssin, kun etenet seuraavien kohtien mukaisesti:

(1. Kirjaudu sisään)
2. Avaa Resurssit-välilehti
3. Klikkaa Lisää uusi resurssi painiketta.
4. Valitse resurssin tyypiksi: MUU, TYÖNTEKIJÄ, TILA tai AJONEUVO. Esimerkkinä jos olet lisäämässä kuntosalillasi asiakkaitten varattavissa olevaa kuntolaitetta, valitse resurssin tyypiksi MUU. Jos kuntolaite ei tarvitse mitään erillistä tilaa vaan on tilassa, jota ei tarvitse erikseen varata, riittää tämä yksi resurssin lisääminen.
5. Kerro Waraamolle seuraavaksi tässä palvelussa käytössä olevien kyseisten resurssien määrä esim 1, jos edellä mainittuja kuntolaitteita on yksi, jos vastaavia kuntolaitteita olisi viisi varattavissa niin merkitse silloin 5.
6. Ja jos samaa resurssia on useampi varattavissa, ruksi myös kohta päälle: Näytä jokainen resurssi numero erillisenä
7. Tämän jälkeen Waraamo erittelee palvelua valittaessa kuntolaitteet erillisinä, joille on annettu numerot 1,2,3,4,5
8. Klikkaa Valmis

Onneksi olkoon. Resurssina kuntolaite on nyt lisätty, seuraavaksi resurssille annetaan ajat milloin se on asiakkaitten varattavissa. Resurssia ei kannata merkitä Aina saatavilla, koska silloin voi varata laitteen esimerkiksi kello 00:00-24:00.

1. Kun olet klikannut valmis, näkymässä on Resurssin tiedot ja Työaikojen hallinta.
2. Klikkaa auki Työaikojen hallinta.

3. Klikkaa kalenteriin, niin pääset valitsemaan, milloin resurssi, esimerkkitapauksessamme kuntolaite, on käytettävissä varauksiin. Klikkaa sellaisen päivän kohdalta, mistä alkaen haluat tilan olevan varattavissa palveluihinne.

4. Resurssin työajoissa ei kannata jättää Älä toista -kohtaa valituksi, ellet oikeasti halua merkitä, että kyseinen resurssi on vain yksittäisenä ajankohtana käytössä.

5. Kun annat kellonajat esim 9-21, laite ei ole enää käytettävissä kello 21 jälkeen eikä ennen kello 9.
6. Kun valitset päivät, saat merkittyä, minä päivinä laite on käytettävissä.
7. Tarkista toiston lopetus, koska kalenteriin annetaan varaukausmahdollisuus niin pitkäksi aikaa kuin merkitset tähän päivämääräksi ja vuodeksi.
8. Klikkaa Lisää, niin resurssisi on saatavilla antamiesi tietojen mukaisesti ja järjestelmä tarkistaa palveluita varattaessa, onko resurssia saatavilla. Ellei ole, ei varausta saa tehtyä.

Onneksi olkoon. Edelleen hyvin menee. Nyt on tiedossa varauskirjaan jo, milloin luomasi resurssi on saatavilla eli kuntopyörä varattavissa.

NYT ON TÄRKEÄ KOHTA! Yhdistä nyt palvelu ja sen tarvitsema resurssi.

1. Mene jälleen Palvelut-välilehdelle ja valitse se palvelu johon yhdistät resurssin. Tässä ohjetapauksessa avaamme palvelun nimeltä Kuntopyörä. Mene lomakkeen alaosassa olevaan Lisäominaisuudet kohtaan ja valitse siellä Palvelun tarvitsema resurssi esimerkkitapauksessamme valitaan äsken lisäämämme Kuntopyörä Tunturi -resurssi.

Jee! Palvelu on nyt luotu ja se sisältää palveluun tarvitseman resurssin eli esimerkissämme kuntopyörän. Waraamo tarkistaa jatkossa varauskirjassa, että kuntopyörä on vapaana, jotta palvelu voidaan varata ja varaa sen varauksen yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>